Gezocht: luxe vakantiewoning aan het Sneekermeer

Over Tusken de Marren

Het is een zwoele zomeravond
in Friesland

Je neemt plaats op je eigen aanlegsteiger, om de zonsondergang te bekijken. Het laatste licht reflecteert ondertussen op het meer. Je neemt een nip van een goed glas wijn, terwijl je de kleuren in je opneemt. Vergezocht? Welnee. De eigenaren van vakantiewoningen op recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum kunnen er geen genoeg van krijgen. Wij eigenlijk ook niet. Met online marketing lieten we daarom meer Nederlanders kennismaken met de charme van Friesland.

De vraag

Drie verschillende doelgroepen aanspreken op één website

Dat klinkt bijna als een utopie. Toch slaagden we erin om de content van de website in te richten voor totaal verschillende doelgroepen. Allereerst richt Tusken de Marren zich op kopers. Denk aan gezinnen of gepensioneerden, die regelmatig op vakantie willen in Friesland. Vervolgens zijn er beleggers, die investeren in een vakantiewoning en hier met verhuur rendement op behalen. En, last but not least: kopers die hun vakantiewoning willen gebruiken én verhuren. Een interessante combinatie. Want: hoe spreek je elke groep afzonderlijk aan? En hoe zorg je dat zij je website vinden in de zoekresultaten van Google?

Van poweranalyse naar totaalconcept

Een website, die had Tusken de Marren al. Maar: een goede vindbaarheid in Google begint bij een stabiele, veilige en gebruiksvriendelijke website. En dat kan in onze ogen altijd beter. We gingen aan de slag met gebroken links, optimaliseerden de afbeeldingen en zorgden voor een logische menustructuur. De laadtijd werd hierdoor ruim 25% verlaagd. Goed voor de autoriteit in Google, en nog beter voor de gebruikerservaring.

Online adverteren op
specifieke zoekwoorden

Voor elke doelgroep deden we een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Heel even namen we de rol van koper of belegger op ons. En daar kwamen interessante zoekwoorden uit.

Zo ontdekten we dat veel Nederlanders zoeken naar een vakantiewoning aan het water. Of een hypotheek voor een vakantiewoning. En wat dacht je van rendement recreatief vastgoed? De zoekvolumes liegen er niet om.

De zoekwoorden werden getest met campagnes van Google. Search Engine Advertising, noemen we dat heel chic. Het doel: de juiste doelgroep aanzetten om de brochure van Tusken de Marren aan te vragen en uiteindelijk de aanschaf van een vakantiewoning. Dit leverde elke maand meer dan 40 kwalitatieve aanvragen op.

24.687
bereik
+353%
bezoekers
73
conversies

En de niet-betaalde zoekresultaten?

Die lieten we uiteraard niet onbenut. We kozen de sterkste zoekwoorden en creëerden verschillende landingspagina’s voor het organische verkeer uit zoekmachines.

En daar bleef het niet bij. De pagina’s werden voorzien van actuele informatie, bijvoorbeeld over hypotheken. Ook zorgden we voor een pakkende call-to-action op elke pagina. Het gevolg: een hogere positie in de zoekresultaten van Google, en meer bezoekers vanaf specifieke zoekopdrachten.

Klinkt goed, maar
wat leverde het op?

Het aantal brochureaanvragen nam toe van 12 naar 73 aanvragen per maand. Dat is bijna 6x zoveel aanvragen per maand. En nog beter: Tusken de Marren verkocht afgelopen maand drie woningen, waardoor fase vier in volle gang is gezet.

Ook Facebook was
part of the plan

Tusken de Marren organiseert namelijk elke maand een open weekend. Met een tweewekelijkse remarketing campagne op Facebook blijft Tusken de Marren top of mind bij geïnteresseerden. Eerdere bezoekers worden op die manier opnieuw bereikt. Dit is een slimme zet. De afgelopen keer bezochten 11 mensen het open weekend. Dat is ruim vier keer zoveel als voor de Facebook campagne. En persoonlijk contact met potentiële eigenaren, dat is Tusken de Marren veel waard.

Acht tips om méér resultaat uit je vastgoedcampagne te halen

Weten hoe je zelf meer resultaat behaalt met je volgende project? Download dan ons whitepaper. Hierin geven we acht tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

Download de whitepaper

Vind je 't leuk om zo nu en dan een case of whitepaper te ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.